Hello Dudes :) Welcome To My Blog . This Is My Blog . So , Please Follow The Rules Here . 1. Copycats Are Not Allowed Here . 2.No Harsh Words . 3. Behave Yourself. 4. Do Not Copy Any Sections In This Blog . Please Follow Me And Leave Your Footprints At My Shoutbox. REMEMBER ! Put You Blog's URL ! Not Email . And , I Will Follow You Back Then . That's All . TQ :)

Sabtu, 8 Disember 2012

Kim Sung Gyu(Infinite)- 60 Seconds

Assalamualaikum And Annyonghaseyo



Today i want to share something . Pernah dengar ta lagu terbaru Kim Sunggyu ?? Okay , aku nak share lyrics dye . Dan termasuk English Translation .

  My Boyfie neyhhh ^^


Click HERE untuk menonton klip video 60 Seconds by my boyfie , Kim Sunggyu :P

Romanized :

Jongjong georeooda meomchwo
Duribeon daedaga neowa majuchin siseon
Hwanggeuphi gogaereul dollyeo
Bal kkeunman bodaga
Cheoncheonhi ollyeobwa

Keojineun nun
Jogeumssik beoreojineun ipsul
Nae simjangi gwitgareul ullyeo

60chomyeon chungbunhan story
Nae mameuro neon deureowasseo
Nan uisimchi anha
Nal gajyeogan geol
Jjarpji anheun time
Neon geureon saram
Naegen chungbunhan story
Iyu ttawi nan pillyo eobseo
Nal seollege haetgo neol chatge haesseo
Cheoeumui geu time

Neoui moksoriga kkeunkyeo
Cheoncheonhi chaolla
Heulleo neomchineun nunmul
Gaseumeuro neoreul ango
Hanchameul itdaga
Seoseohi tteeonae

Meonghan nunbit
Hal mareul irheun nae du ipsul
Ni hansume simjangi meomchwo

60choro chungbunhan story
Nae sarmeseo neon sarajyeosseo
Neol japji anhasseo
Ni mameul bon geol
Jjarpji anheun time
Neon geureon saram
Negen chungbunhan story
Seonmyeonghage neon jeonhaejyeosseo
Neon apeuda haetgo
Nan bonaejwosseo
Majimak geu time

(Nae du gaeui story)
Tteugeopgodo chagaun time (with you)
Dul da niga jun gieokdeul
(Nae du gaeui story)
Gateun sigan dareun neo
Nae yangnarui gieok

60chomyeon chungbunhan story
Nae mameuro neon deureowasseo
Nan uisimchi anha
Nal gajyeogan geol
Jjarpji anheun time
Neon geureon saram
Naegen chungbunhan story
Nae sarmeseo neon sarajyeosseo
Neol japji anhasseo
Ni mameul bon geol
Jjarpji anheun time

English Translation :


I sometimes walk and stop
I look around and our eyes meet
I quickly turn my head away
I look at my toes and
then slowly look up

My eyes that get larger
My lips that open up slightly
My heart rings in my ears

60 seconds is all I need for this story
You came into my heart
I don’t doubt it
That you took me away
The time that wasn’t short
You’re that kind of person
A story that’s enough for me
I don’t need any reasons
You made my heart flutter and look for you
That first time

Your voice breaks off
Your tears that slowly build up
and fall over
I hold you with my chest
and stay there for a long time
then slowly push you away

My empty eyes
My two lips that are at a loss for words
My heart stops at your sigh

60 seconds is all I need for this story
You disappeared from my life
I didn’t hold you back
The time that wasn’t short
You’re that kind of person
A story that’s enough for me
I don’t need any reasons
You clearly sent it
You said you were hurting
and I let you go
Our last time

(My two stories)
My hot and cold times (with you)
They’re both memories that you gave to me
(My two stories)
The same times, but with different sides of you
My double-edged memories

60 seconds is all I need for this story
You came into my heart
I don’t doubt it
That you took me away
The time that wasn’t short
You’re that kind of person
A story that’s enough for me
You disappeared from my life
I didn’t hold you back
The short amount of time
that I saw your heart



 Antara babak yang menarik dalam video 60 Seconds . Nampak tak L kat situ ?


 Lagu ney memang best + menyedihkan . Lirik dye memang menyentuh hati . MV dye pown memang daebak lar ! Tambahan pulak Sunggyu yang memang handsome tu . Cair hati wa derr . Huhu . Oh ya , Myungsoo (L) berlakon dalam MV tu . Lagilah best . Memang syok . Kay that's all . Papai ^^


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Khamis, 6 Disember 2012

Group Choral SKBG

Assalamualaikum And Annyonghaseyo

Aku masih teringat kenangan lama . Kenangan yang tidak hilang dari ingatanku . Puihhh ! Apa punya ayat daaaa . Hahaha . Malam-malam ney aku teringat group koir yang aku join time sekolah rendah dulu-dulu . Since standard 4 until standard 6 i join the Choral Group . Pagi petang asyik duk berlatih jea . Nak pergi bertanding larh katakan . Sampai sakit-sakit tekak ni haaaa .

 Muka time ney tak matured lagi . Time aku darjah 5 . Carilah aku kalau jumpa . Konfirm adaaaa . Hewhew >.<

Yang paling bestnye , kitorang dapat mekap free , baju free , aksesori free . Memang comel lote la bila nak pergi bertanding :P Time practise , macam-macam masalah ada . Ada suara yang sumbang . Ada yang tak keluarkan suara , pitching lari * entah betol ke tidak aku eja nihh -_-
Bila ingatkan balik , rasa kelakar pown ada . hahah . Tapi kitorang selalu dalam ranking Top 3 . Wahhhhh , hebatkan ?? Hikhik .

Tu jeaa larh yang aku nak share . Time to sleep now . Nite ^^



Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Jumaat, 30 November 2012

December Is Coming

Assalamualaikum  And Annyonghaseyo 

Wahhhh , blog aku dah berhabuk . Lama tak jenguk . Huhu . Tak sangka blog aku akan bersepah . LOL . Ngarut sudaaaa~ Back to our title :)
Dah 8 hari aku duduk at kampung aku neyh . Yeahhh ! Aku duduk kat kampung neyh selama 3 minggu . Woahhhh . Daebak ! Lama kan ?? Ingatkan stay kat sini 2 minggu jea . Rupanya lebih lama dari tu . Oh... I miss Kuantan . And also my mum and dad , my siblings and my bezfwends ! 

Kat kampung , aku dikelilingi oleh Novel . Yesss ! Aku akui yang aku ney memang kaki novel . And sepanjang 8 hari aku ada at kampung , dah 4 buah novel yang aku dah baca . Hikhik . Novel tu semua kepunyaan maksu aku . Tak ketinggalan jugak buku e-pop yang banyak tuh . Then boleh on9 fb sepuas-puasnya . Ada wifi weyhhh ! Aku curi line wifi uma tok aku :P. Siyesly , memang best  ! Hihihi .



Hari ni last day for November . And tomorrow December will come . Ouhhh ! Sekejapnya masa berlalu . Feel like yesterday i was registered in secondary school * sya tahu English sya hancur --' . Rupa-rupanya dah hampir 2 tahun aku belajar at SMKBG . My dearest school .
Aku masih teringat waktu dah habis sekolah rendah . Time tu , lepas dapat result , terus pujuk my mum and dad supaya aku boleh masuk asrama .  Tak nak sekolah dekat Bukit Goh . Aku dah mohon 3 buah sekolah berasrama . My mum actually tak bagi aku bersekolah kat asrama . Her reason ?? Dia takut aku tak pandai berdikari . Haha , Sokay lar . Asrama pown bukannya aku dapat . Surat tak sampai kod . Or memang tak dapat . Ahh ! Whatever lar . Last-last , daftar jugak dekat SMKBG . Hmmm redha jea lar kan ? Ingatkan sekolah tu tak best , rupa-rupanya dah terlebih ohsemmm !

And now , aku hepy dapat bersekolah dekat SMKBG . Ramai orang yang aku kenal . Sebabnya aku stay kat situ . Tahun depan , aku dah melangkah ke Tingkatan 3 . Kayy foine . Umur semakin meningkat . Hoho -,-

That's all my story . * eh-2 ,, story kew??

My bias in Infinite ♥ ! Yeahhh , aku tahu dye ney super duper ohsemmm dan juga hensem ^^v . Don't take him from me oke ?? Chillll~ ;)


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Rabu, 21 November 2012

Inspirite ♥ Infinite


Assalamualaikum And Anmyonghaseyo

 Infinite ♥

Untuk makluman kamu semua , aku adalah salah sorang peminat Infinite ataupun digelar sebagai Inspirite . Dan mesti korang akan berkata " Ada aku tanye kew?? " Eh-2 . Haha . Alaaaa , aku cuma nak bagitahu jea *suara seakan merajuk . Gediks lol :P  

Apa yang aku nak share dengan korang hari ni adalah tentang K-POP . Ok i repeat , K-POP . So , sesiapa yang Kpop Lover macam aku neyh dipersilakan lah follow BLOG and TWITTER or add aku dekat FACEBOOK . Boleh kita share-share pasal K-POP . Huheeee~ Peminat setia larh katakann ...

Back to the title , aku nak share pasal INFINITE hari ney . Yeahhhh , aku minat sesangat dekat group neyh .
Why ?? Ahaaaaa , meh aku bagitahu sebab-sebab aku minat giler-giler kat Infinite neyh .

  • Mereka tersangat lah Handsome  dan sungguh Ohsemm ! ♥
  •  Lagu-lagu sedap
  • Suara yang mantap !
  •  Tarian terbaik (Y)
  • Seksi *oppppss !
Okayhhh . Tu larh diantara faktor-faktor yang menyebabkan aku 'jatuh hati' dekat Infinite . Hikhik . Aku nak share sikit pasal  ahli-ahli Infinite . 



The Members

Birth Name : Kim Sung Kyu (김성규)
Nick Name : Sung Kyu
  Position : Leader, Main Vocalist
Date of birth : North Jeolla, April 28, 1989
  Height/Weight : 178 cm / 62 kg
Blood Type : A
Hobby : Watching Movies, Listening to music
 Specialties : Speaking Chinese


Birth Name : Nam Woohyun (남우현)
Nick Name : Woo Hyun
Position : Main Vocalist
Date of birth : Chungcheong, February 8, 1991
Height/Weight : 176cm / 58kg
Blood Type : B
Hobby : Skiing, Tennis
Specialties : Cooking

Birth Name : Kim Myungsoo (김명수)
Nick Name : L
Position : Lead Vocalist, Visual
Date of birth : Seoul, March 13, 1992
Height/Weight : 180cm / 60kg
Blood Type : O
Hobby : Cooking, Exercise, Rap
Specialties : Rap

Birth Name : Lee Howon (이호원)
Nick Name : Hoya
Position : Main Dancer, Lead Rapper, Vocalist
Date of birth : Busan, March 28, 1991
Height/Weight : 178 cm / 60 kg
Blood Type : AB
Hobby : Playing Games
Specialties : Dancing, Rap


Birth Name : Lee Sungyeol (이성열)
Nick Name : Sung Yeol
Position : Sub Vocalist, Rapper
Date of birth : Gyeonggi, August 27, 1991
Height/Weight : 183 cm / 59 kg
Blood Type : B
Hobby : Watching movies
Specialties : Rap

Birth Name : Jang Dong Woo (장동우)
Nick Name : Dong Woo
Position : Main Rapper
Date of birth : Gyeonggi, November 22, 1990
Height/Weight : 171 cm / 59 kg
Blood Type : A
Hobby : Skateboarding
Specialties : Beatboxing, Snowboarding

Birth Name : Lee Sungjong (이성종)
Nick Name : Sung Jong
Position : Sub Vocalist, Maknae
Date of birth : Gwangju, September 3, 1993
Height/Weight : 177cm / 54kg
Blood Type : A
Hobby : Listening to music 


Aku mula minat grup neyh time tengok dyeorang perform Can U Smile .  1st person yang aku minat ialah leader Infinite , Kim Sung Gyu . Cair doeee bile dengar suara dye . Tapi aku akui , semua ahli dye memang DAEBAK lar ! Gempak ! Dan juga handsome :P Hihi .
Dyeorang ney memang lawak dalam Sesame Player dan juga Ranking King . Kayyy , sakit perut aku bila tengok telatah dyeorang . Tapi aku kesian jugak dengan maknae Sungjong . Selalu jea kena buli . Ish-3 .

That's all about Infinite ♥ Lain kali aku cerita pulak pasal Group-group Kpop yang lain . Kbye ! :*


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Keseorangan Di Rumah

 Assalamualaikum And Annyonghaseyo



Wahhhhhh ! Bosan-2 ! Huhu . Dah lar kena tinggal kat rumah sorang-sorang*cedeyh . Family aku semuanya pergi amek mak sedara aku kat Polisas Semambu . Adek aku , Amira pulak pergi rumah kawan dye . Ohhhh ! Kesumbatan di rumah . Dah lar motor rosak . Nak bawa motor tu memang larh boleh tapi nanti kang motor tu mampus tengah jalan , siapa susah ? Aku jugak kan ? So , takut lar nak bawak . Takut jadi macam semalam . Motor mati masa kat simpang . Ohh malangnyer ~

Sekarang ney , aku rasa mood aku ni cepat berubah . Sekejap happy , sekejap rasa macam nak nangis . Kadang-kadang tu , rasa bengang pown ada . Apa sudah jadi ?? Aku tak tahulah puncanya apa . Hurmmmm , perubahan hormon kot*ye kew? 

 My Geng

BTW , aku rindu sangat-2 dekat geng aku . Lama tak nampak batang hidung . Yang aku nampak , batang hidung Azifa and Husna jea . Wan pulak balek kampung . Azwa tak keluar rumah kot . Nak bukak Fb , mood bosan datang jugak . Apatah lagi kalau on Twitter . Berlipat kali ganda bosannya . 

K larh , yang tu jeaa yang aku nak update . Tata



Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Save Gaza !

Assalamualaikum And Annyonghaseyo



Waktu malam di Malaysia , sungguh tenteram dan nyaman . Hanya bunyi cengkerik-cengkerik yang bersenandung . Dan kita boleh tidur dengan lena . Selena-lenanya . Dan terfikirkah kita tentang saudara Islam kita di Palestin . Adakah mereka tidur dengan lena ? Adakah waktu malam mereka juga tenang seperti malam kita di Malaysia ?? Sesungguhnya , mereka tidak tidur kerana mereka berlari ke sana sini , bom , peluru sentiasa memburu mereka . Sungguh sadis kan ? Kita di sini , hidup dengan aman . Syukur alhamdulillah . Tak perlu kita menangis , hidup dalam ketakutan . Tak seperti saudara kita di sana :'( Kita boleh bergembira , bergelak ketawa tapi mereka ?? Menangis , meraung , itulah yang mereka lakukan . Dan , ramai yang mati syahid kerana mempertahan kan agama dan negara . Insyaallah , Syurga Firdausi menanti mereka . Amin .


Siyess aku cakap , menitis air mata bila melihat gambar-gambar yang diupload ke dalam Facebook . Gambar kanak-kanak yang cedera parah , para pejuang yang telah syahid . Sungguh menyayat hati . Apa yang mampu kita lakukan ialah berdoa kepada Allah S.W.T . Mudah-mudahan , saudara kita di Palestin diberi kekuatan dan kesabaran supaya mereka mempunyai kekuatan untuk menghadapi semua ini . 

  
       "Ya Allah, sesungguhnya kami
bermohon pertolongan Mu,
kami meminta ampun kepada
Mu, kami memohon petunjuk
dari Mu, kami beriman
kepada Mu, kami berserah
kepada Mu dan kami memuji
Mu dengan segala kebaikan,
kami mensyukuri dan tidak
mengkufuri Mu, kami
melepaskan diri daripada
sesiapa yang durhaka kepada
Mu.

Ya Allah, Engkau yang kami
sembah dan kepada Engkau
kami bersalat dan sujud, dan
kepada Engkau jualah kami
datang bergegas, kami
mengharap rahmat Mu dan
kami takut akan azab Mu
kerana azab Mu yang sebenar
akan menyusul mereka yang
kufur

Ya Allah, Muliakanlah Islam
dan masyarakat Islam.
Hentikanlah segala macam
kezaliman dan permusuhan,
Bantulah saudara-saudara
kami di mana sahaja mereka
berada. Angkatlah dari
mereka kesusahan, bala,
peperangan dan permusuhan.

Ya Allah, selamatkanlah kami
dari segala keburukan dan
janganlah Engkau jadikan
kami tempat turunnya
bencana, hindarkanlah kami
dari segala bala kerana tidak
sesiapa yang dapat
menghindarkannya melainkan
Engkau, ya Allah.”
 
Ya Allah,Kau berilah kekuatan dan kesabaran kepada saudara kami di Gaza..Kau l
ontarkanlah didalam dada saudara kami keberanian Saidina Umar Al-Khatab,kehebatan Khalid Al-Walid dan kemenangan Salahuddin Al-Ayubi...Kau lontarkan ketakutan didada musuh kami sehingga mereka berlari katakutan...
 
 Insyaallah , Tuhan akan makbulkan doa kita
 


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Isnin, 19 November 2012

Result UPSR

Assalamualaikum And Annyonghaseyo

Today , hari yang dinanti-nantikan oleh murid-murid tahun 6 di seluruh Malaysia . Hari ni merupakan hari result UPSR diumumkan . Perghh ! Konfirm dyeorang berdebar-debarkan sebelum result diumumkan . Alahhhhh , watlek watpeace jea . Hahaha . So , tahun ney 3 orang sepupu aku yang dapat result UPSR . Wahhh , agaknya berjaya tidak ? Aku pown ta tawu . Dengar kata , tahun ney SKBG hanya 5 orang jejaka yang dapat Straight A ! Aiyooo amma appa , mana yang perempuannya ? Biasanya perempuan yang dapat result yang cemerlang . Tapi tahun ni , semuanya lelaki . Nampaknya tak dapat tandingi kitorang ler . Ish3 . Tahun aku , iaitu tahun 2010 , 17 orang murid yang dapat Straight A dalam UPSR . Apa dah jadi pada tahun ney ?? :/


So , kepada adek-adek yang dapat Straight A dalam UPSR , tak kiralah bersekolah dekat SKBG or tak , akak *ceh akak . Sejak bilaaaa ? ingin mengucapkan tahniah . Teruskan perjuangan korang ek ? Yang tak dapat tu , jangan lah sedih-sedih . Takde rezeki lar tu . Nak buat cam maner kan ? 

Okay , tu jea yang aku nak kongsikan . Bye :)


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Sabtu, 10 November 2012

Beautiful Date Today ♥ 10/11/12

Assalamualaikum And Annyonghaseyo 



Hyep semua ^^ Tarikh hari ni cantik sangat kan ? 10/11/12 . Memang cantik . Payah nak jumpa tarikh secantik niey kan ?Itu lah kebenarannya . Tadi , aku on9 Facebook and aku tengok ramai orang duk sibuk buat status tentang hari ni . Kan best kalau hari ni terjadi sesuatu yang amat mengembirakan kita such as suprise dari orang yang tersayang , dilamar oleh orang yang kita sayang , berkahwin *eh-2 , and so on . Konfirm tarikh hari ni merupakan tarikh yang paling istimewa kalau berlaku seperti yang disebutkan tadi . Dah lar tarikh yang cantik kan ? Sapa tak nak kan ? Aku sendiri pown nak . Hahah
 
And start hari ney jugak , kita dah mula cuti panjang *bagi yang bersekolah jea . Kita bercuti dalam sebulan lebih kan ? Banyak aktiviti yang menarik yang boleh kita buat pada waktu cuti . Bukan setakat menarik jeaa , bahkan mesti lah berfaedah kepada kita . Terutamanya sebagai seorang pelajar . Jangan nak membuang masa dengan perkara-perkara yang sia-sia atau boleh merosakkan hidup and masa depan kita such as merempit , melepak , and macam-macam lagi . Perlu diingatkan , perkara-perkara tersebut akan menyebabkan kita menjadi seorang manusia yang rugi*motivasi untuk diriku .

So , buatlah perkara-perkara yang berfaedah sikit . Tolong mak ayah kew , baca buku kew or buat study group . Haaaa ! Itulah di antara aktiviti-aktiviti yang tidak membuang masa dan tidak melalaikan . Kalau sekali sekali nak on FB or Twitter or Blog , takper . Jangan buku langsung tak dibukak .Haha 

Sebenarnya , aku cuma nak nasihatkan diri aku neyh . Malas sangat nak buat perkara-perkara tersebut . Baca buku tu memang aku rajin , tak payah suruh takper . Aku akan membaca dengan sendiri , tanpa perlu didesak . Tapi Novel Cinta jea yang aku baca . Ahaks ;)



Antara novel-novel favourite aku . Adew banyak lagi :)

Kayyy stop lar sampai sini jea . Nak chow dulu . Bye !


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Jumaat, 9 November 2012

Happy Anniversary

Assalamualaikum And Annyonghaseyo

Another event for today :) Hari ialah hari ulang tahun perkahwinan parents aku yang ke-15 . Rupa-rupanya , aku sorang jeaa ingat apa event hari ni . Yang lain tak ingat pun even parents aku sendiri . Ish-3 . So , aku ingatkan adek aku pasal anniversary ney , then dye ajak pegi beli kek . Petang tadi aku pergi beli kek tanpa pengetahuan mak aku . Konon-kononnya nak buat suprise lar , tapi tak menjadi . Sebab pew?? Sebab adek lelaki aku yang bongsu , Airil , dye pergi bagitahu mak aku yang aku beli kek . Erghhh ! Spoil larhh . Baru nak kejutan yang gempak.

Kek yang aku beli ^^ Simple jeaa kan?

Kitorang tunggu ayah aku balik , baru kitorang makan kek ney . Kek berperisa coklat , jarang sangat aku beli . Aku selalu beli kek berperisa vanilla . Favourite kayyy ;) Tapi kali ni , nak ada kelainan sikit . So , aku buat keputusan nak beli kek coklat . Sedap jugak . Hewhew ^^v

K lar , tu jea aku nak story . Hekhek

P/S: Act , adew lagi gambar tapi aku tak nak upload . Ada larh sebab-sebabnya .


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Khamis, 8 November 2012

Malasnye !!

Assalamualaikum And Annyonghaseyo


Aku dah pening . Dah pening ! Kenapa mesti pening?? OMG ! Aku tak tawu larh nak sekolah or tak esok . That's y aku pening sekarang . Kalau aku pergi , aku kene jalan kaki larh . Y?? Sebabnya motor aku tayarnya pancit T_T Kenapa larh time ney dye nak pancit?? Geram betol lhaa . Ingatkan ta nak pergi sekolah , tapi esok kan last day sekolah 4 this year .Urghh ! Hatiku berbelah bahagi sekarang . Macam mana neyh . Terasa jugak dalam diri ni , kemalasan yang sering melanda . Malas nak pergi sekolah .Oh MALAS , nyah kau dari hidup aku !! Aku tak perlukan kau lhaa !! K , aku dah mulai mengarut sekarang . Muehehe . 

Sekarang , mak aku pulak suruh aku tak payah datang sekolah . Dush !~ Katanya , bukannya belajar dah pown . Huuuuuuuu.... Ta tahu larh . Pening kepala ku dibuatnya . Herhhhh ! Tapi bila aku duduk kat uma , aku kena buat kerja rumah pulak . That's y aku nak pergi sekolah . Haha , terserlah di situ  kemalasan ku :P
Lagi satu , mak aku duk sibuk belebe , sebab aku duk mengadap netbook ney 24 jam ! Haaaa , memang patut kena blebe kan ? Dah lar buku tak baca , dah dapat buku tapi buku tu duk terperuk dalam rak buku . Itulah leteran ibu kesayangan aku . Haha , ta kesya lorh . Mood nak study takde , so jangan haraplah aku nak bukak buku . Aku cuma rajin bukak muka buku sekarang . Harap Maklum yea Tuan-Tuan and Puan-Puan ^^

Kayy , tu jea kod yang aku nak story . Mata aku dah ngantuk , so bye !!


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Rabu, 7 November 2012

Unforgettable Memories :')

Assalamualaikum And Anyonghaseyo 

Aku nak share something hari ney . Walaupun dah 3 hari berlalu , tapi aku nak share jugak ? Kenapa perlu share ? Eh , suka hati aku lah kan?? :P

Hari Sabtu , 3/11/2012 , aku and kawan-2 aku berpakat nak hangout kat bandar . Kebetulan hari tu befday aku , so aku boleh keluar ar . Memang syok giler . Aku , Husna and Wan naik satu kereta . Ayah Wan yang hantar . Sampai kat ECM dalam pukul 10 pagi . Azifa and Azwa ta pergi dan sebab-sebabnya dirahsiakan . Sampai kat Capial Mall tu ,(Capital Mall tu ECM larh) kitorang terus kol Nana and the geng . Kitorang rancang dengan dyeorang nak jumpa at Capital Mall .

Time kat Capital Mall 

Pose Happy belake :D

Lepas tu , dyeorang suruh pergi kat Big Apple . Huhu , dapat jugak makan donut free . Pada mulanya aku tak nak makan , tapi terliur pulak tengok Husna makan . So , aku tumpang sekaki larhh . Geng-geng Nana yang belanja . Then kitorang naik tingkat atas , nak tengok tiket wayang . Last-last takde pown tiket wayang yang kitorang nak . Kitorang cari ticket Paranormal Activity . Tapi takde . So , kitorang pergi larh Megamall dengan berjalan kaki . 

Nasib baik kat Mega adew tiket , kalau tak memang putus harapan larh kitorang . Sementara nak tunggu wayang tu start , kitorang pergi jalan satu Megamall tu . Masuk pusat bowling and ingatkan nak main tapi tangan aku still sakit lagi sebab aku main bowling dengan family aku minggu lepas . Kitorang tengok jea orang main bowling .



Kat Megamall . Ney semua member-2 aku .
 

Kebosanan melanda . Ney time tunggu wayang start

Pada pukul 12.40 tengah hari , kitorang masuk panggung wayang . Tengok Paranormal bukannya best sangat pown . Membosankan . Banyak yang terkejut . Hahah . Biler da abih , geng-geng aku pakat kutuk cerita tu . Haihhh , kalau kitorang tahu cerita tu ta best , dah lama kitorang tengok cerita kartun . 

Lepas tu , kitorang g cari makan ar . Perut masing-masing dah berbunyi minta didodoikan . Ta tawu nak makan pew . Puas cari dalam Megamall , tak jumpa-jumpa tempat nak makan . Restoran memang larh banyak tapi sesak . So , kitorang cari kat luar . Last-2 makan kat dalam Megamall jugak . Kitorang makan ayam penyet . Ini pown disebabkan mak Husna yang suruh . Nasib baik tak sesak . 
 Lepas makan , kitorang snap pic lar . Apa lagi kan ? Hewhew . Bosan kod . And satu lagi , kitorang beli rantai yang sama semuanya . Dah ta tawu nak beli apew . 


Nadia and Husna

Husna and aku . *abaikan muka sakai aku

Kitorang balik dengan mak Husna and kawan dye . Macam-macam kitorang bergurau dalam kereta . Siyes ! Memang happy giler lar . And that day actually Capital F buat majlis hari jadi adek dye . Aku tak pegi larh . Sebabnya aku hangout dengan membe-membe aku . 

Aku rasa macam nak putarkan balik masa . On that day , macam-macam hal yang kitorang lakukan . Hope lepas ni boleh hang lagi dengan membe-membe . Kenangan ney takkan ku lupa sampai bila-bila :D


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Selasa, 30 Oktober 2012

Menolong Amalan Yang Mulia ;)

Assalamualaikum And Annyonghaseyo 

Cer korang tengok tajuk entri ney . Skema kan ? hahha . Ta tawu nak buat tajuk apa . So , aku bantai jea tajuk skema neyh . Tapi aku rase macam ta betol jea aku punya tajuk . Ah ! Pape jea larh . 

Okay , semua orang tahu apew itu MENOLONG kan ? Haiyooo .. Takkan ta tawu kot . Pelik bebenor tuh --'
Dalam kehidupan kita, kita mesti pernah menolong orang , tak kira larh dalam bentuk apew-apew pown . Contohnya , menolong seseorang membawa barang-barang ,  memberikan bantuan kepada yang memerlukannya dan macam macam lagi larh . Entri ney pown adew kaitan dengan kisah aku .

Pagi tadi , aku and the geng kena tolong cikgu kitorang .Pada waktu pagi , ustazah bagi kertas Bahasa Arab . Then , ustazah suruh turun bawah . Sebab bosan duduk dalam kelas . So , kitorang turun lar . Aku dengan geng-geng aku lepak dekat pondok depan bilik guru . Kitorang bercampur dengan geng-geng Atiqah . Dan , di situlah bermulanya kisah kitorang . Hoho :P


Ada sorang cikgu mintak tolong kitorang tandakan kertas-kertas periksa . Kitorang dengan bangganya menolong cikgu tersebut . Lepas da siap , Atiqah pown bawa kertas-kertas tu masuk dalam bilik guru . Lepas tu dye bawak kuar pulak kertas yang lain . So , dengan semangatnya kitorang melaksanakan tugas menanda kertas , mengira markah , mengisi markah dan macam-macam lagi larh . Bersilih ganti kerja yang kitorang dapat . Memang sibuk arh . Dari pagi sampai waktu balik kitorang kena tolong cikgu . Sampai lenguh tangan aku . Hahaha . Esok pown kene tolong cikgu lagi . Wawawawaw . Cikgu pulak duk relax . Hahha . Sokay lar , kalau menolong orang ney dapat banyak pahala kan  ^^v



Aku dah dapat kertas peperiksaan . Aku punya Sejarah dapat markah paling tinggi dalam kelas . Tak sia-sia usaha aku selama neyh . Hikhik . Aku and Atiqah dapat markah paling dalam kelas . Geng-geng aku pown dapat pencapaian yang memuaskan . Alhamdulillah .Lega rasanya . Walau pun ada yang failed . Tapi satu subjek jeaa . Iaitu Bahasa Arab . Yang ney memang aku dah agak yang aku dah failed . Nak buat cm mane kan ? Reda jeaa larh . Meskipun hatiku masih sedih dan timbul sedikit penyesalan .  



Esok hari pemulangan buku teks . Nasib baik buku teks aku tade yang hilang . Semuanya cukup . Kalau tak , terpaksa lar keluarkan duit , nak ganti buku teks yang hilang tu . Penat lar . Dah lar buku tebal belaka . 



Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Jumaat, 19 Oktober 2012

Exam Akhir Tahun

Assalamualaikum And Annyonghaseyo  ♥

 Hari ni , masuk hari ke 4 aku exam . Exam akhir tahun . Penentuan di kelas mana yang bakal ku duduki kelak . Dan , peperiksaan kali ni amat susah . Huh ! Terutamanya Bahasa Arab tadi . Perghhh ! Jem otak aku . Bapak payah . Banyak yang aku tertinggal . I mean , sengaja tinggal . Masa 2 jam setengah . Lama kan ? Tapi bagi aku , masa tu tak lama . Sekejap sangat . Tak sempat nak buat . Aceceyy . Bukannya tak sempat , padahal duk tengok ke orang jeaa . Tade mood nak jawab tadi . Bukak-bukak jea paper , terbeliak biji-biji mataku ini . Hoho .

Hari Selasa aku start exam . Exam seni . Bencinye aku . Aku tak pandai melukis . Sebab tu lar aku bencikan seni . Hari Rabu , paper Bahasa Melayu and Sejarah . My favourite ! Senang jea bila jawab paper sejarah dan bahasa melayu . Subjek favourite lar kata kan . Harhar . Tapi BM paper 2 agak susah sikit . Sebab aku tak baca novel . So , aku tak boleh jawab lah . Sokayy . Satu jea pown . Sebabnya aku duk fokus subjek sejarah . So , aku tak bukalah buku BM .

Yesterday , paper Bahasa Inggeris dan Agama Islam . Alhamdulliah . Yang ni dengan senang hatinya aku menjawab . Tanpa rasa ragu-ragu . Hope succesful lar kali ni . Sebabnya , aku tak nak turun kelas . I repeat . TAK NAK TURUN KELAS !

For next week 

Monday :
  • Kemahiran Hidup Bersepadu (KHB)
  • Science paper 1
  • Science paper 2

Tuesday (last day) :
  • Mathematics paper 1
  • Mathematics paper 2
  • Geografi
  • ICT(L)

Hari yang terakhir lah yang amat menakutkan aku . Why ?? Sebabnya ada MATHEMATICS . Fulamak ! Takut .Subjek yang menggerunkan . Hoho . Hope boleh jawab lar . Takut biler bukak paper , terus 'pengsan' ! Hahah . 



Kitorang kene jawab exam dalam dewan . Campur sekali dengan kelas AD dan AF . So , bising lar jadinyer . Tapi , macam-macam gelagat yang aku nampak . Siyes , memang melucukan . Tapi bile nak study dalam dewan . Memang tak masuk dalam kepala . Bising sangat . Cuma tadi jea time paper bahasa arab , kitorang jawab at kelas PAV . Dalam kesejukan aku menjawab . Bukan disebabkan aircond . Tapi disebabkan oleh cuaca yang sejuk *bukan sali turun* dan kitorang pasang kipas sampai nombor lima . Terketar-ketar aku . Dah lah aku kene duduk belakang . Pada mulanya aku duduk depan , sebelah Azifa . Then cikgu suruh tukar tempat duduk dengan Nabil . Haishhh ! Kacau daun sungguh . Baru ingat nak copy & paste *joke je* :P
Tepat-tepat pulak kedudukan aku kat bawah kipas . Huhu .

Salah satu faktor yang aku tak leyh concentrate kat paper BA ialah bila Naqib and Fahmi duk buat lawak . Masa aku terbuang begitu sahaja bila ketawa . Hahah . 

Errrr , aku rasa dah banyak aku melalut neyh . Kayy , stop sampai sini dulu ek ? Kbye ! ;)


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Sabtu, 13 Oktober 2012

Tips Untuk Menjadi Tinggi

Assalamualaikum And Annyonghaseyo :)


Entahla apa mimpi aku hari nak bagi tips . Hikhik . B4 that , aku creditkan tips ni kepada Akak Marliyana Mk . Actually , tadi aku duk memikir , macam mana nak menambah ketinggian aku ni . Bukan apa , aku pun nak jadi tinggi jugak macam orang lain . Agak-agaknya , dengan ketinggian aku 149 cm ni*oke larh tu , boleh menambah ketinggian lagi kew ? Hope boleh la kan ? Dan salah satu faktor untuk aku menjadi lebih tinggi ialah , orang disekeliling aku pun tinggi . For example , Azifa . Dye tinggi kay . Bila berjalan dengan dye , nampak bebenor aku ni pendek =.='  Capital F pun tinggi jugak . Dan budak-budak kelas 4VD pun selalu ejek aku . Sampai hati mereka T_T . Tapi aku rase , aku ni tak lah pendek sangat . Okay lar kalau perempuan yang pendek kan ?  Senang nak cari lelaki yang tinggi . Huhu .

Okay-2 ,  dah-dah melalut . So , ini tips-2 nya . Hope lepas aku ikut tips-2 ni , aku boleh menambahkan ketinggian aku :P

Tips Cepat Meninggikan Badan
  • Perbanyakkan olahraga di waktu pagi .Jogging , bersenam , volley , basket ball dan renang .
  • Tidur cukup 8 jam sehari secara teratur dan bangun pagi
  • Cukup nutrisi , vitamin . Banyakkan minum susu yang berkalsium tinggi dan zat besi
  • Makan secara teratur dan hindari stress
  • Doa

  Stretching : Gerakan merengangkan badan . Sehingga tulang-tulang punggung tertarik memanjang . Jika gerakan ini dilakukan secara rutin dan intensif , maka dapat membantu merangsang penambahan tulang-tulang punggung .

Hanging : Haaa , yang ni aku selalu buat . Hanging bermaksud bergantung dengan kedua tangan . Gerakan ini sangat merangsang pemanjangan tulang-tulang punggung .

Kicking : Yang ni , aku tak pernah cuba pun . Sebab aku tak tahu . Menendang-nendangkan kaki . Gerakan ini dapat merangsang pertumbuhan tulang kaki sehingga memanjang secara optimal .

Biking : Berbasikal dapat merangsang pertambahan kaki . Menapak pedal secara rata , tidak jinjit . Punggung tegap , tidak membongkok . Jika setiap hari berbasikal dalam jarak yang cukup jauh , ia dapat membantu merangsang pertambahan panjang kaki . *petang ney , nak pinjam basikal adek , then berbasikal satu BG hoho


Swimming : Pada waktu berenang , seluruh badan mengalami peregangan dari badan sampai hujung kaki . Di samping itu , gerakan renang hampir melibatkan semua otot-otot tubuh .

Olahraga , basket atau volley (bola tampar) sangat baik merangsang pertumbuhan badan kerana tubuh sering melakukan loncatan-loncatan ke atas . Loncatan melawan graviti menimbulkan peregangan pada seluruh tubuh .

Ahhaaaaaaaaaa . Itu lah di antara tips-2 untuk menambahkan ketinggian . Hope menjadi lah . Hekhek .
Kadang-kadang , jeles jea tengok artis-artis Korea yang cun melecun , handsome-handsome . Dyeorang tinggikan ?





                          Buah hati sayaaaa (Lee Min Ho). Ketinggian dye , 187 cm . Wow ! Tingginyer ....



  Lee Sung Yeol (INFINITE)ketinggiannya
180 cm


Seee ? Betapa tingginya jejaka-jejaka KOREA ni . Huhu . So , kita tengok pulak gadis-gadis KOREA yang cun-melecun neyhhhh .






                                                          Girl Generation a.k.a SNSD
                                                    Ketinggian ?? Korang cari sendiri larh :P
                                                      Yang pasti , mereka pun tinggi



              Yang ni , T-ara . Comel-2 lorhhh . Untung lah kan ? Dyeorang ney tinggi . Huhu T_T

So , kepada readers-2 di luar sana*bajet adew orang bace blog aku neyh , tolong doakan aku ek . Hope aku boleh tinggi . LOL :P


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Rabu, 10 Oktober 2012

Kenangan Yang Sukar Dilupakan :')

Hey Everyone :D Sory lar if aku ni menyibok kat dashbord korang . Korang marah kew ? Alahaiii . Jangan marah-marah kayy ? Nanti cepat tua lolz . Hahaha :p

Hari ni kat sekolah , banyak sangat perkara yang terjadi . Perkara yang happy ar . Siyesly , kitorang happy sangat hari ini  . Budak-budak kelas aku memang sporting . Hari ni , memang ramai cikgu yang takde . Maybe pergi jaga peperiksaan kot . So , ramai la cikgu yang relief . Dan bilik APD juga menjadi riuh rendah . Then , pada waktu BM , cikgu kaunseling yang relief . So , kitorang kene kaunseling ar hari ini . Topik pulak pasal BUDAYA COUPLE . And , ada satu kata-kata cikgu ,  yang memang tepat kena kat batang hidung aku sendiri . Siyes aku cakap ! Cikgu macam perli aku jea . Budak-budak kelas aku pulak pandang semacam jea kat aku then dyeorang ketawa . Haisshhh ! Kurang asam betol !




Waktu rehat pulak , kitorang sambut befday Ustazah Sharifah yang ke-39 . Kitorang collect wet seringgit sorang . Geng-geng Hanis yang pergi beli kek berperisa coklat . Best gilerrr ! Masa ustazah potong kek , budak-budak lelaki duk buat lawak . Aku ketawa sampai sakit perut ! hahaha . Actually , nak sambut befday Ustazah dekat kantin . Tapi ramai sangat orang . So , kitorang sambut kat pondok berdekatan dengan bilik APD . Aku kongsi plate dengan Azifa . Kitorang amek sepotong kek then terus lari . Hoho . Takut dyeorang mintak balek . Kitorang amek memang besar lar jugak . Jauh kitorang lari *jahatkan ?*

Dan , yang paling kelakarnya , kitorang kena peluk pokok masa ICT(L) . Bukan setakat peluk jea , kitorang kena kiss and ucap  'I Love You' kat pokok tu . hahaha . Memang lawak . Puncanya , kitorang salah wat spelling . Sebab tu kena peluk pokok . Dah lar budak-budak Form 1 adew kat situ . Malu ! Hahaha . Tapi aku buat selamber jea =.=' hikhik . Hampir satu kelas kena . Tapi , memang enjoyable lar waktu tu . Yang tak kena tu , dyeorang dapat hadiah . Tapi hadiah tu bukan lumayan pown . Hahahah :P

So , itulah kenangan yang best 4 today . Hope kitorang boleh bersuka ria lagi . Even exam akhir tahun dah hampir , kitorang tetap tersenyum :) Sebabnya senyuman boleh menghilang kan stress . Betul kan ?


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Ahad, 7 Oktober 2012

Gud Luck For PMR Candidates :)

  
Tujuan aku membuat entri ni untuk wish GOOD LUCK to PMR Candidates . PMR dah hampir dan sememangnya terlalu hampir . Huhu . Wish u all the best especially PMR Candidates at SMKBG ! Dan juga for my cousin , Afiq and my mak su :) Korang buat leklok taw ? Be serious !
 
 
 
Dan selepas habisnya PMR untuk tahun 2012 , akan muncul lah PMR terakhir pada tahun 2013 . Dan calon-calonnya adalah ..........................

hikhikhik . Mestilah budak-budak Form 2 tahun 2012 yang akan menjadi PMR Candidates pada tahun 2013 . Kayyyy , PMR yang terakhir . Takot gilaaaa . Sebabnya , konfem soalan-soalannya agak mencabar . Bukan agak tapi memang MENCABAR ! Perghhh ! Siyes , memang tak sangka ,aku akan menjadi PMR Candidates tahun depan . Cepat sangat masa berlalu . Aku rasa , baru semalam mak aku hantar aku ke tadika . Aku rasa baru semalam aku dapat result UPSR . Dan , pejam celik pejam celik , sedar-sedar nanti aku dah kahwin ^^ hoho . 
 
 
 

Okay , return to our story . Aku akan mengambil peperiksaan tahun depan . Tapi satu persiapan pun tak buat lagi . Tapi aku ada buat perancangan dengan geng-2 aku . Kitorang nak buat study group . Tapi tak tahu bila . Tapi aku akan tumpukan sepenuh perhatian dengan subjek Mathematics and Science . Sebab subjek-subjek tu lah yang paling susah bagi aku . Yang lain semuanya okay jeaaa . Nasib baik larh kan ? Tapi yang pasti , aku kena buat persiapan 4 next year :)

Dan tahun ni jugak lah ,  cikgu-cikgu banyak komplain . Dyeorang cakap Form 2 tahun 2012 adalah yang paling teruk sekali . Sebabnya , kitorang selalu main-2 , tak siap kerja sekolah . Macam-macam dah cikgu cakap pasal kitorang tapi kitorang diam jeaa . Tapi , cikgu-cikgu jangan terkejut taw , kalau PMR tahun depan dapat memecahkan rekod sekolah . Sebabnya , time kitorang darjah 6 dahulu , memang cikgu-cikgu sekolah rendah selalu memandang rendah terhadap kitorang . Selalu cakap yang "budak-budak tahun ni tak boleh nak capai target yang cemerlang dalam UPSR dan tak boleh nak pecah rekod sekolah ." But now ! See what happen ! Tahun kitorang dulu lah yang dapat memecahkan rekod sekolah .Yang dapat result paling cemerlang di antara tahun-tahun yang lain . So , kitorang diam jea walau apa-apa pun yang cikgu cakap sekarang . Sebab kitorang akan cuba buat yang terbaik 4 PMR next year . Insyaallah . 


 


Thanks sudi baca . Follow oke . Leave your footprints

Yuyu Farha Copyright : All Right Reserved 2010-2012.Diary Gadis Remaja ! ♥ (All About Me)